Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Ячо Хлебаров - почетен гражданин на Плевен

На тържествената церемония по случай Празника на града бе връчено посмъртно отличие за почетен гражданин на Плевен на Ячо Хлебаров за неговите изключителни заслуги като културен деец, библиотековед и организатор на читалищното дело.

Удостояването на Ячо Хлебаров със званието "Почетен гражданин на Плевен"е по предложение на Читалищното настоятелство във връзка със 125 - годишнината от рождението му и с решение на ОбС.

Званието връчва председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов, а от името на Ячо Хлебаров званието получи неговата внучка Мария Чешмеджиева.
Поместената тук снимка е от в-к "Посредник" и фотосайта www.photo-pleven.info.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria