Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Две нови срещи с книгата и библиотеката

Дните „Празници за Деца, Буквички и Книжки” ще завършат с две срещи в библиотеката. На 23 април петокласници от ОУ „Й. Йовков”, любители на хубавата книга и членове на литературния кръжок, ръководен от г-жа Маруся Маринова ще научат за пътя на книгата от ръкописа до читателя, за силата на книгата и ролята на библиотеката като пътечка към знанието. Някои от децата отдавна са читатели на библиотеката, други тепърва ще се запишат. На 27 април второкласници от НУО „П. Пипков” с класен ръководител Родинка Попова ще завършат своя собствен маратон на четенето в библиотеката . Децата са отразили в читателски дневници своите вълнения от прочетените книжки, ще го споделят с приятели и родители и искат техния глас да прозвучи в библиотеката. Те ще се срещнат с детската писателка Руска Коркудова и ще бъдат записани за читатели на Детския отдел.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria