Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

„ Шарен, шарен Великден”

Естествено продължение на празниците за децата бе "Шарен, шарен Великден". За трета поредна година, на 11 април традиционната работилница за боядисване на яйца отвори врати за децата от артателие "Пъстроцветко" при ОУ "Йордан Йовков" с ръководител Галина Колева, и за деца, участници в клуб “Творчество на боичките и ръчичките” по проект “Успех”. Тази година малките художници приложиха нови техники, като използваха бои за стъкло, квилинг техника на принципа на филиграна, при която вместо със сребърна нишка работиха с хартия, мозайка и моделин на зрънца.
Библиотекарката Ваня Денчева от Детския отдел на библиотеката разказа на малчуганите легендата " Как белите кокоши яйца станали червени" и им подари красиви великденски книгоразделители за отличната им работа.
На пъстроцветковците предстои и първата представителна изява, непосредствено след великденските празници - на 17 април, вторник, от 17.30 ч. във фоайето на читалище “Съгласие”.Възпитаниците на клуба ще представят експозиция, включваща мозайка, рисувано стъкло, теракота, порцелан, живопис, както и пъстрите великденски яйца, боядисани в работилницата.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria