Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Започнаха „Празници за Деца, Буквички и Книжки”

Традиционните за библиотеката дни (2 – 23 април), посветени на Националния маратон на четенето и Международния ден на детската книга, бяха открити с Празници на буквите в библиотеката. Гости на библиотеката бяха децата от І-а клас на СОУ "Хр. Смирненски" с класен ръководител Снежанка Лишкова и първокласниците от НУИ "Панайот Пипков", с класен ръководител Калинка Бенчева. И за двете групи деца това бе първа среща със съкровищницата на книги - библиотеката. Пред своите родители и съученици децата, изучили четмо и писмо, казаха "Сбогом,Букварче!" и "Читанко,здравей!". Малките ученици станаха читатели на Детския отдел на библиотеката и освен своята първа книжка получиха красива цветна диплянка с Молбата на книгата. По дългогодишна традиция първокласниците ползват услугите на библиотеката без такса.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria