Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

" БОХЕМИ " В ЧИТАЛИЩЕ "СЪГЛАСИЕ"

Концертно изпълнение на една от най-известните опери на Джакомо Пучини "Бохеми" ще представят музикантите от "Оркестра Симфоника", под диригентството на Мартин Мазик на 6 февруари 2012г. от 19,00 ч. в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" .
Като солисти плевенската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на Хироко Морита в ролята на Мими, Франческа Бруни като Мюзета, Хуан Карлос Вайс - Родолфо, Николай Бачев - Шонар, Диан Георгиев в ролята на Беноа.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria