Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Втора награда за танцов клуб " Кайлъка " към ФА "Мизия"

В първото издание на Националния фестивал за народни хора " Мизия танцува" танцьорите от клуб " Кайлъка " към ФА " Мизия " при читалище " Съгласие 1869" бяха удостоени с второто място. В проявата, която се проведе в зала"Спартак" , взеха участие 31 клубни състава и сдружения от цялата страна.


Настоятелството на читалището поздравява танцьорите на клуб "КАЙЛЪКА" и техния ръководител МИХАИЛ ДЕНЕВ за постигнатия успех и им благодари за стореното през годините на сцените в страната и чужбина с танците на ФА"Мизия", което е действителният принос в запазването на българския народен фолклор.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria