Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Читалище "Съгласие 1869" отбеляза 1 oктомври- Деня на възрастните хора

По повод 1 октомври-Деня на възрастните хора читалище „Съгласие 1869” и СК „ Спартакисти”, който от години провежда своите упражнения в читалището и участва активно в дейностите на културния институт, организираха посещение в Дома за стари хора в с.Бохот./ на 28.09.2011 год./. Срещата на ветераните спортисти от клуба и служители на читалището започна с вълнуващи думите на методистката на спортния клуб- Виолета Иванова и музикален поздрав към възрастни хора в дома. Последва кратка беседа и демонстрация на дихателни,двигателни и релаксиращи упражнения, в която хората от Дома се включиха активно и с интерес. Под ръководството на Виолета Иванова, двадесетте представители на СК” Спатакисти” изпълниха гимнастическа композиция с музикален съпровод. Пребиваващите в дома бяха зарадвани с дарените им дрехи, събрани от служителите на читалището и членовете на спортния клуб. Срещата завърши с почерпка, осигурена от гостуващите и думи на благодарност и цвете от хората в дома . С тази инициатива читалище „Съгласие 1869” се присъединява към националната кампания „Общество на всички възрасти”, стартирана от „Национален Алианс за работа с доброволци” и Фондация Лале по повод Световния ден на възрастните хора.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria