Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Сбъдната мечта" на Школата по пиано

Творческият сезон 2010 / 2011 г. на читалището приключи на 27 юни с концерт "Сбъдната мечта" на Школата по пиано, посветен и на Международният ден на музиката, 21 юни.
Името на концерта е дадено от Елена Ангелова, която реализира мечтата си да изсвири любимата си клавирна пиеса Старинна френска песен от Детски албум на Чайковски.
По думите на ръководителката на школата Милена Спасова наистина се сбъдват мечти на младите пианисти, защото конкретните им пожелания за изпълнение на конкретно произведение бяха факт.
Публиката бе приятно изненадана и с изпълнения на филмова музика от популярни филми.
Концертът на възпитаниците на Школата бе и демонстрация на сериозно и отговорно отношение на всички към ежедневните музикални занимания през учебната година.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria