Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Годишен концерт на Фолклорен ансамбъл "Мизия"

Заключителен годишен концерт на Фолклорен ансамбъл "Мизия" се състоя на 06.06.2011 г. в зала "ЕмилДимитров".
С концерта се финализира работата по проект "Обредност българска". Проектът бе подкрепен от НДФ "13 века България", сесия 2010 г. за финансово подпомагане на културните дейности в читалищните школи и ансамбли.
В концерта взеха участие всички възпитаници на школата, като най-малките впечатлиха публиката освен с вълнуващите си изпълнения и с новите елементи в костюмите им.
Концертната програма, подготвена от главния художествен ръководител Михаил Денев и хореографа Биляна Денева, бе богата на популярни и обредни танци, разнообразена с участието на танцовия клуб "Кайлъка" при читалището и певицата Мария Тодорова.
Финалното представяне на Ансамбъла бе топло аплодирано от публиката и репетиция за участие в летни фестивални програми.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria