Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

За "Малкото голямо четене" и Необикновено пътуване" на Валери Николов

В зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие" , на 27 април в 11.00 ч. учениците от няколко плевенски училища се срещаха с плевенския писател и преподавател в СОУ "Стоян Заимов" Валери Николов, който представи пред тях своята книга "Необикновено пътуване". Инициативата е част от кампанията "Малкото голямо четене", която Детският Отдел на библиотеката при читалището реализира по своеобразен начин с читателите си.По време на срещата г-н Николов разказа накратко факти от историята на България.Представянето бе онагледено с мултимедия и драматизация по книгата от ученици на СОУ " Стоян Заимов".
Най-активните читатели на Детския Отдел на библиотеката
бяха отличини с грамота и представената книга. Наградените са : Йоана Дачева и Веселин Георгиев от НУ "Патриарх Евтимий", Иван Тихомиров от НУ "Единство", Невен Вутев от ОУ "Йордан Йовков", Виктория Петрова, Мария Николова, Милица Славкова и Дарий Драгомиров от ГПЧЕ.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria