Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Пъстрите яйца на пъстроцветковците

Традиционната великденска работилница за боядисване на яйца "Шарен, шарен Великден" в библиотеката при читалище "Съгласие" отвори за поредна година своите врати за децата от артателие "Пъстроцветко" при Основно училище "Йордан Йовков" с ръководител Галина Колева.Пъстроцветковците заедно с библиотекаря от детския отдел на библиотеката в "Съгласие", Ваня Денчева пъстриха великденски яйца. Приказката на Мая Дългъчева "Как яйцата повярваха в чудесата" ,представена като мултимедийна презентация внесе още празнично настроение сред децата. С игра и майсторене на поставки за яйца , споделени от преподавателя по немски език, Боряна Георгиева, ръководител на езиковата школа " Мечето Теди" към читалището,завърши този пъстър, пъстър празник.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria