Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

" ПРИКАЗКА ЗА БАЛЕТА "

На сцената на " Съгласие" оживя една приказка за балета.Сладкодумен разказвач в компанията на познати приказни герои, разкриват малко известното от историята на балета, а възпитаниците на Балетната школа и НУИ " Панайот Пипков " с танците си превръщат спектакъла в истинска феeрия от цветове и ритъм.
Премиерата на балетната постановка, посрещната с голям интерес бе на 21 март от 19.00.ч.
Над 3000 деца / 13 представления / на възраст от 4 до 15 години ще имат възможност да проследят историята на балета през месеците март и април.

Спектакълът е осъществен от екип : постановка-Христо Домусчиев, хореография- Маня Николова, художник - Иван Велчев,репетитор - Ваня Козовска и корепетитор - Илина Павлова.

Нека поздравим всички участници в спектакъла и им пожелаем много успехи и творчески вдъхновения в балетното изкуство.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria