Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Вълнуващи срещи с Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян


"Недялко и Хайгашод призоваха отново любовта да не остарява" - така озаглави материала си един Плевенски вестник за музикално поетичният спектакъл "Не остарявай, любов" с участието на Н.Йорданов, Ивана Джеджева и Х.Агасян на 01.02.2011 г. на сцената на читалището.
Наред с неостаряващите хитове плевенчани чуха и най-новите им песни, писани буквално преди дни. След продължилият почти два часа концерт зрителите близо още час търпеливо изчакваха реда си за автографи.
На следващата сутрин от 10,30 ч в препълнената зала с деца от детски градини и ученици от 1-ви до 4-ти клас Хайгашод Агасян превърна спектакълът си "Светът е хубав, светът е чудесен" в истинско шоу . Искрено се забавляваха и пяха с него всички, а сцената и пространството пред нея не успяха да поберат желаещите да танцуват. Композиторът специално покани на сцената изпълнители на негови песни от ЦДГ "Слънце" и хоровата формация "Звъника" с ръководител Здравка Йорданова от ГПЧЕ.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria