Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ НИ САЙТ

От 6 май 2020 Г. Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен
е с НОВ САЙТ
saglasie1869pleven.com
Верни на традицията да бъдем в крак с времето и да отговаряме на потребностите на всяко поколение плевенчани (и не само плевенчани 🙂 ) създадохме това ново място във виртуалното пространство.Тук ще намерите любопитно четиво от нашите архиви; ще се запознаете с историята и дейността на най-стария културен институт в града; ще видите събрани на едно място видео с приказки, песни и балетни постановки, както и полезна актуална информация.
Добре дошли и се надяваме да ви хареса при нас!

© 1869 - 2020 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria