Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

НОВИ КНИГИ В БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ “СЪГЛАСИЕ 1869”

Библиотеката на читалище “Съгласие 1869” обогати фонда си с нови заглавия за своите най-малки приятели. Новозакупените книги, както и дарението на издателство “Егмонт България”, срещат малките читатели с велики личности, разширяват знанията за българските празници и обичаи, за митични създания. Приключенски книги, съвременни романи за деца и юноши, както и любимите поредици Дневникът на един Дръндьо и новата мания на младите читатели Тими провала и партньорът му Мечо Тотала, очакват своите читатели.


ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ
Безброй са имената на великите българи, чиито стремежи и въжделения се вплитат в нелекия път на България през вековете, белязан с години на възход и времена на тежки изпитания. Наред с неизброимите славни победи в кръвопролитни битки, в нашата история има трагични страници на поражения и загуби, оставили неизличими следи в съзнанието на народа ни.

ГОЛЯМА КНИГА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ
Българските календарни празници се честват в определени моменти от годишния цикъл.Книгата разказва за родните обичаи, чрез които човекът в традиционната култура се стреми да си осигури здраве и благополучие. Тя събира българските празници, обичаи и вярвания, за да изгради пъстрата мозайка на фолклорния свят.

КАЖИ МИ ТРИ НЕЩА
Три неща, които трябва да знаете за тази книга: (1) Историята е романтична, забавна и красива; (2) Тайната, около която се върти всичко, ще ви кара да прелиствате страниците с нетърпение; (3) В крайна сметка, имаме чувството, че страшно ще ви хареса!

МИТИЧНИ СЪЗДАНИЯ
Човешката фантазия е създала много различни същества, каквито не можеш да срещнеш в природата. Но в митовете, те заживяват свой собствен жовот. С времето някои избледняват и биват забравяни. Други хората дообогатяват, раждат се и нови образи. Навсякъде около нас може да се открият множество митологични персонажи – в компютърните игри, в анимационните филми, върху опаковките на продуктите и в рекламите. Всички те са творение на човешкото въображение и са му необходими, за да го държат будно.

ШАНТАВИЯ ДО ШИЯ
Семейството на близнаците Лина и Нико се премества да живее в нов дом на село. Децата не са доволни от смяната на обстановката, особено момиченцето, което я усеща като загуба на приятелите си и познатата си среда. В новата им къща, докато още нямат нови приятели, децата са привлечени от ексцентричната си възрастна съседка Стефания Шиева, с която взаимно започват да се шпионират, да си правят номера, докато накрая се сприятеляват.
Завладяващо приключение, създадено с много любов към децата. История за малки и големи любители на забавните четива. Книга, която обещава да ви стане любима!© 1869 - 2020 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria