Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Читалището пред Коледа и Нова година

Последният месец на 2010 започна с откритата на 01 декември фотодокументалната изложба по повод 130 години от рождението на Иван Данов - човекът с огромен принос в развитието на библиотечното дело в града и страната, положил основите на съвременната и модерна библиотека, редактор, преводач, нумизмат и археолог.
В балетната зала на 20 и 21 декември се състояха традиционните "показни уроци" за различните възрастови групи. Родителите с нескрит интерес и вълнение наблюдаваха постигнатото за първата част на творческия сезон, особено от най-малките новопостъпили балерини.
На 22 декември се състоя и Коледната среща на възпитаниците на школата по пиано.
" Es ist Weihnachten" - на 21 декември с песни и настроение школата по немски език завърши заниманията си за учебната 2010.
Годината приключи с благотворителен концерт - базар "Българската Коледа" на 22 декември. В концерта взеха участие всички читалищни състави, деца от ОУ "Д-р Петър Берон" и ПУ "П.Р.Славейков", а в базара бяха предложени предмети, изработени от учениците на 5 професионални гимназии: ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, ПГ "Захарий Зограф", ПГЛВ "Ал.Стамболийски", ПГ по облекло и текстил "Хр.Бояджиев" и ПГ по туризъм "Алеко Константинов". Специални гости на концерта бяха деца от ПУ "П.Р.Славейков". Публиката в препълнената до краен предел зала "Емил Димитров" топло аплодира изпълнителите, а само за тридесетина минути преди началото на концерта изкупи всичко от празнично аранжираните училищни щандове. Събраната благотворителна сума от 532,50 лв., в т.ч. 197,50 лв от ученическите предмети, на следващия ден бе изпратена по сметката на Българската Коледа.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria