Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Аплодисменти за "Чудото е в теб"!

Много аплодисменти получиха артистите в поредния спектакъл на читалище „Съгласие 1869“. В юбилейния 150-и сезон, децата от трите състава при читалището – Балетната школа, Вокална група „Арлекино“ и Фолклорен ансамбъл „Мизия“, поднесоха на публиката букет от емоции. „Чудото е в теб“ беше озаглавен спектакълът, по сценарий и постановка на Вили Боянова, в който баба и внуче сравняваха световете си, за да стигнат до общата истина, че чудото – това е талантът, който като семенце расте във всяко дете. С любов, желание и много труд, той трябва да се отглежда, за да разцъфти в пълния си блясък. Възрастните трябва да помагат това да се случи. Затова не забравяме да благодарим освен на талантливите, дисциплинирани и много трудолюбиви деца от школите и на техните ръководители – Маня Николова, Виолета Боянова, Биляна и Михаил Деневи.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria