Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Стефани Славчева от ВГ "Арлекино" трета в националния конкурс „Звездици за Лора”

Трето място във втора възрастова група в националния конкурс „Звездици за Лора” завоюва талантливото ни момиче ❣️Стефани Славчева ❣️от вокална група „Арлекино” при Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен с вокален педагог Анелия Дечева.
Стефани се състезава в конкуренция от 50 деца и спечели журито с изпълненията си на „Майка ми” от репертоара на Лили Иванова и „Евкалптовата гора” на Ищар.
Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” се провежда от 1-3 април в Свищов в памет на младата и талантлива певица Лора Николова, загинала в река Лим на 4 април 2004 г. Негови организатори са Илиян Николов – бащата на Лора, който е инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” и фондация „Ангели от Лим”.
В конкурса ежегодно участват около 100 изпълнители от цялата страна. В миналите му издания са записани имената на Николай Манолов, Нора Караиванова, Магдалена Джанаварова, Пламен Борисов, Ана – Мария Янакиева, Александър Танев, Кристина Иванова, Радко Пеков и още много други млади звезди на българската поп и рок сцена.
Председател на журито Маргарита Хранова.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria