Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балетната школа и ВГ "Арлекино" участваха в образователните концерти на Плевенска филхармония "Пролетни усмивки"

Прекрасните участници от Балетната школа и Вокална група "Арлекино" при НЧ "Съгласие 1869" взеха участие в образователните концерти на Плевенска филхармония "Пролетни усмивки".
Само за три дни те изнесоха седем концерта пред близо 1 400 деца. Това са ученици, от първи до шести клас, от ОУ „Валери Петров“ и „Цветан Спасов“, НЧ „Отец Паисий“ и „Васил Левски“, СУ „Иван Вазов“ и „Анастасия Димитрова“ и НУИ „Панайот Пипков“.
Под диригентството на Славей Тинчев прозвучаха красиви и популярни класически произведения, придружавани с бурни аплаузи от зрителите в залата. Балерини от Балетната школа на НЧ „Съгласие 1869” с художествен ръководител Маня Николова очароваха с грация и финес, а приказката "Дядо и ряпа", поднесена на фона на „Ръченица“ от сюитата „Тракийски танци“ на Петко Стайнов, предизвика искрен смях и забава. Децата от вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова изпълниха четири песни, които изпяха заедно с Хайгашод Агасян в концерта с него "Светът е хубав, светът е чудесен". А финалът беше забавният танц на пингвина, в който се включиха всички малки зрители.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria