Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Иглика Нинова избра читалище "Съгласие", за да сподели своите истории за разказване

Философско-есеистични импресии, събрани под заглавие „Отворете вратата… Вратата!”, представи в читалище „Съгласие 1869” плевенската авторка Иглика Нинова. Премиерата бе под мотото на честванията на 150-годишния юбилей на културния институт.
С притча за Мечтата и за Неделния човек, който винаги има истории за разказване, авторката сподели своята детска мечта - да бъде като него. „И вече е днес. Един типично мартенски ден в зората на пролетта, когато ще празнувам половин век живот. Ето ме тук, в този 150-годишен дом на писаното слово. Казвам се Иглика Нинова и имам истории за разказване”, започна емоционалното споделяне авторката.
След което пред гостите си тя заниза сладкодумно историята на живота си. Помогнаха й ученици от ДФСГ „Интелект”. А чаровната солистка Марги Крумова от ВГ „Арлекино” при читалище „Съгласие” подкрепи казаното с песента „Мечта”.

В книгата си тя поставя по деликатен начин теми, свързани с род и родина, със семейство, любов, мир и достойнство. Много са мточията, въздишките… Но най-важното е – да отворим вратата!
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria