Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Деца от формациите на НЧ "Съгласие 1869" се включиха в концерта по повод патронния празник на НУ "Патриарх Евтимий"

В зала "Емил Димитров" на НЧ "Съгласие 1869" се проведе патронния празник на НУ „Патриарх Евтимий”. В концерта, подготвен от Плевенска филхармония, под диригентството на Славей Тинчев прозвучаха красиви и популярни класически произведения. Със свои изпълнения в концерта се включиха балерини от Балетната школа на НЧ „Съгласие 1869” с художествен ръководител Маня Николова. Децата от вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова изпълниха четири песни, които изпяха заедно с Хайгашод Агасян в концерта с него "Светът е хубав, светът е чудесен". Публиката чу зареждащите и пълни с оптимизъм „Хей, приятелю”, „Шепа светлина”, „Молба” и „Светът е хубав”.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria