Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балерини от НЧ "Съгласие 1869" участваха в Благотворително коледно парти

В Благотворително Коледно Парти, организирано от STIX Bar & Billiards, участваха грации от Балетната школа при Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен.
Със събраните средства от БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА кутия ще бъдат закупени лакомства за децата от ЦНСТ-Плевен (Център за настаняване от семеен тип) в навечерието на Коледа!

Децата от ЦНСТ са смесени по възраст, пол и ниво на автономност.
Освен осигуряване на храна и облекло, всички свързани със съдбите на тези деца и младежи се стремим те да получат и нещо много по – важно - сигурност, безопасност, закрила, отсъствие на страх, предоставяне на лично пространство.
Всички деца и младежи от домовете имат нужда от допълнителна подкрепа, за да учат и живеят със своите връстници, защото липсата на родители и домашна среда води до емоционални, психически и когнитивни нарушения.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria