Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Коледни игри с деца и родители в библиотеката

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Коледа – в библиотеката на читалище “Съгласие 1869” се проведе съвместно “телевизионно” предаване “Стани богат”. То е част от дейността по проект “Общуване в семейството”, по инициатива на ученици от ІV а клас на ОУ “Й. Йовков” гр. Плевен и с активната помощ на техните учителки – Галя Колева и Ваня Кунчева. В него участваха всички ученици от класа и техните родители. Петима ученици със своите семейства играха играта “Стани богат”, а останалите помагаха като жокер “Помощ от публиката”. В подготовката на въпросите помогнаха библиотекари от библиотеката на читалището.
Изключителни емоции предизвикаха музикалните паузи. Получените награди се изработиха в семействата и ще бъдат благотворително продадени на училищния Коледен базар.
Учениците показаха как приятно и полезно може да се осъществи общуване в семейството, изключително важно за възпитанието на децата. Коледно послание към всички присъстващи отправиха коледарчетата с наричания и песни. Г-жа Колева и г-жа Кунчева благодариха за гостоприемството и помощта на читалище “Съгласие 1869”, наричайки библиотеката “храм на книгата”.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria