Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Част от грациозните ни балерини участваха в благотворителния бал „Фани и златното съкровище”

Нашите прекрасни и изящни съкровища от Балетната школа при Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен са не само красиви и талантливи, а и много добри! Част от тях взеха участие в Благотворителния маскен бал „Фани и златното съкровище”, който се проведе днес в залите на Националния исторически музей – София.
10-годишната Fani Trancheva за втора поредна година е инициатор на благотворителни събития в подкрепа на деца с увреждания. На днешния бал се събираха средства в помощ на 5 деца в неравностойно положение. В 3-часовия концерт участваха деца от цяла България.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria