Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Чудна вечер“ - един вълшебен спектакъл, създаден от децата в школите при читалище „Съгласие 1869“

"Чудна вечер“ беше озаглавен спектакъла на децата в школите при читалище „Съгласие 1869“. И той наистина оправда името си! Балетната школа, Вокална група „Арлекино“ и Фолклорен ансамбъл „Мизия“ – общо над 120 изпълнители, в пълен синхрон и много настроение изпълниха сцената на зала „Емил Димитров“. Препълненият салон бурно и заслужено аплодираше изпълненията на децата. Водещите на концерта Боряна Бешева и Даниел Меса не пропуснаха да споменат за постиженията, изявите и новите планове на школите. И да загатнат, че много изненади да очаква публиката през юбилейния, 150-годишен сезон на читалище „Съгласие 1869“.
Зад великолепната изява на децата стои огромния труд, който те са положили преди концерта, както и професионалната помощ на ръководителите им – Маня Николова – художествен ръководител на Балетната школа, преподавателите Валя Козовска и Оля Стоянова; Виолета Боянова – ръководител на ВГ „Арлекино“; Михаил Денев – художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Мизия“; Максим Горанов, Анелия Дечева и Ивайло Атанасов и още много други, които стоят скрити от прожекторите, но без които спектакълът не може да се случи.
Отзивите не закъсняха. Минути след спектакъла бяхме затрупани с благодарности, суперлативи и от най-хубавите пожелания. Благодарим от сърце!
*****
Красота!
*****
Уникален спектакъл! Благодарим за хубавите преживявания! ❤️
*****
Незабравими мигове на красота и вдъхновение!
*****
Невероятни балерини,страхотна композиция! Браво!
*****
Браво на децата 👏!© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria