Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

35 представители на читалища от община Тунджа се обучаваха в читалище „Съгласие 1869“

35 представители на читалища от община Тунджа, област Ямбол, участваха днес в еднодневния обучителен семинар на тема „Философията „Фиш“, или как да бъдем щастливи на работното място“, който се проведе в читалнята на читалище „Съгласие 1869“. Инициативата реализираха РЕКИЦ – Ямбол, със съдействието и методическата помощ на екипа на „Съгласие 1869“.
В началото на семинара секретарят на читалището Маргарита Лазарова запозна колегите си с историята, структурата и дейността на институцията, а тренингът с цел придобиване на умения за организиране на работния процес води експертът от Плевен Иваничка Мусова, заедно с колегите си от РЕКИЦ – Ямбол.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria