Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Арлекинче с трето място от национален певчески конкурс

10-годишната Стефани Мариянова Славчева се класира на трето място в първото издание на Националния конкурс "Гласовете на детската мелодия", 2018.
В него участваха деца до 14 годишна възраст, които бяха избрани от национално прослушване в 12 областни града на България.
В "Арена Шумен" на 19 и 20 октомври се явиха индивидуални изпълнители и вокални формации в две възрастови групи.
Петокласничката от ОУ „Петър Перон” се пребори в конкуренция от 30 деца от цялата страна във втора възрастова група индивидуални изпълнители.
Стефани пее във вокална група „Арлекино” при НЧ „Съгласие 1869” от създаването й, а от две години се обучава индивидуално с вокален педагог Анелия Дечева.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria