Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Арлекинчетата в операта "Бохеми"

ВГ "Арлекино" и тяхната ръководителка Виолета Боянова взеха участие в операта "Бохеми" от Джакомо Пучини. На сцената на ДКТ "Иван Радоев" те пяха заедно с Плевенска филхармония, Общински хор "Гена Димитрова" и солисти - млади лауреати на престижни награди. С това беше открит XXXI Международен музикален фестивал "Катя Попова".
Арлекинчетата получиха заслужени аплодисменти и признание за отговорната и трудна задача, с която с лекота са се справили и са внесли неподправен чар и допълнителен колорит в оперния спектакъл.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria