Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Ледената кралица" - поредната впечатляваща премиера на Балетната школа

Впечатляваща беше поредната премиера на спектакъла на Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869". Огромен интерес и бурни аплодисменти възнаградиха усилията на екипа, осъществил постановката "Ледената кралица".
В спектакъла участват 30 балерини от школата и шест момчета от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков". Режисьор, постановчик и хореограф е художественият ръководител на Школата Маня Николова. Репетитори са Валя Козовска и Оля Стоянова, а сценографията е дело на художника Иван Велчев.
След премиерата, спектакълът се играе пред деца от 1 до 4 клас, които възторжено посрещат случващото се на сцената. Това е и целта на образователните ни спектакли - деца да покажат на деца магията на танца и да предадат любовта си към балета и изобщо - към изкуството. Представленията са на следните дати:
17 април от 11,30 и 16,30 ч.
19 април - 10,30 и 14,00 ч.
20 април - 13,45 ч.
23 април- 10,00 ч.
24 април - 11,00 и 12,30 ч.
Предстои и традиционният годишен спектакъл, в който ще се включат всички над 100 възпитаници на Балетната школа. Той ще бъде на 6 юни.
Продукцията се осъществява в 64-ия творчески сезон на най-старата балетна читалищна школа у нас, създадена в читалище "Съгласие 1869" в Плевен през 1954 г.

Ето и част от отзивите след премиерата:
~~~Прекрасно, вълнуващо и много зареждащо преживяване! Всяка година възпитаниците на балетната школа ни представят своите творения от хубави по - хубави, от оригинални по - оригинални! Прекрасно изпълнение , творение и замисъл! Аплодисменти!~~~

~~~Приказен спектакъл! Благодаря за хубавата вечер на децата от балетната школа и техните ръководители!~~~

~~~Уникална постановка беше!~~~

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria