Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Седмица на детската книга в библиотеката на НЧ "Съгласие 1869"

В седмицата на детската книга и изкуствата за деца, библиотеката при читалище “Съгласие 1869” се включи с две инициативи.

На 3 април, по покана на директора на ДГ “Надежда” - Даринка Стойчева, библиотекарят Анета Иванова се срещна с децата от 1-ва, 2-ра и 3-та група, на които прочете любими приказки от български и чужди майстори на словото.

На 4 април на детския отдел при библиотеката на читалище “Съгласие 1869” гостуваха децата от 2-ра група “Дъга” при ДГ “Слънце” и техните учители: г-жа Ивета Христова и г-жа Теодора Иванова. Те бяха посрещнати от библиотекаря Анета Иванова с приветствие и пролетно стихотворение. Тя прочете приказки на Братя Грим и Шарл Перо и разказа на малчуганите как могат да станат читатели в Детския отдел при библиотеката. Децата поздравиха домакините с изпълнение на великденски стихотворения и песни и подариха на Детския отдел кошничка с боядисани от тях яйца.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria