Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, напуска Съюза на народните читалища

С решение на настоятелството от 16 февруари, НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, напуска Съюза на народните читалища (СНЧ).
„Съгласие 1869“ е едно от читалищата – основатели на този Съюз. Всичките ни опити за нормална комуникация бяха саботирани. Най-голямото и най-старо читалище в Плевен не беше уведомено за провеждането на Конгрес на СНЧ и беше лишено от правото си на глас в него.
Освен това областният председател и заслужил читалищен деятел Чавдар Луканов отказа да приеме членския внос на „Съгласие 1869“ с мотива, че е назначена анкетна комисия. Председателят на Съюза Николай Дойнов също демонстрира противопоставяне към читалището през последните четири години.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria