Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Хайгашод Агасян и "Арлекино" създадоха истински празник на детската песен

Тясна се оказа зала "Емил Димитров" при читалище "Съгласие 1869" да побере всички желаещи да се срещнат с Хайгашод Агасян и неговите песни. Група "Арлекино" с ръководител Вили Боянова при читалището беше достоен партньор на големия музикант в създаването на настроението, което завладя всички присъстващи в залата.
В началото децата разучиха текстове на песни, за да могат да се включат в изпълнението им. Разбраха, че „Светът е прекрасен, светът е чудесен”, че крокодилът си мие зъбите с четка, бърше се със салфетка, трите вълшебни думи, които са за цял живот – моля, извинявай, благодаря – елегантен начин чрез музика и песен да се научат някои от ценностите в живота. Когато емоцията взе връх, дойде ред всички да потанцуват на „Голямо междучасие”, „Ваканция”, „Трудна възраст” - песни, познати от учебниците. Общото изпълнение на „Светът е хубав, светът е чудесен” закри вълнуващия концерт с обещание за нови срещи.
Проектът „Заедно в час” на НЧ „Съгласие 1869” се финансира със съдействието на Община Плевен.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria