Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Арлекино" и Хайгашод Агасян - "Заедно в час" в поредния проект на НЧ"Съгласие 1869"

Вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869” заедно с Хайгашод Агасян, подготвят нова изненада за плевенската публика – спектакъла „Заедно в час”. На 8 ноември, сряда, от 17,00 часа, на сцената на зала „Емил Димитров” при читалището ще прозвучат едни от най-обичаните детски песни на композитора.
В първата част на спектакъла ще чуем „Шепа светлина” в изпълнение на Дарен Янчев, „Роден дом”, изпълнена от Маги Крумова и „Случаен дъжд”, представена от Дивна Петрова. Всички арлекинчета ще ни изпеят „Има – няма страшно” и „Песен за доброто”. Във втората част самият композитор Хайгашод Агасян ще изпълни някои свои песни, ще си поговори с публиката, ще я накара да се включи в общата забава и в крайна сметка ще покаже, че часът по музика е забавление и настроение. „Светът е хубав, светът е чудесен” ще закрие концерта.
Проектът на читалище „Съгласие 1869” се финансира със съдействието на Община Плевен. Концертът е с образователен характер и е предназначен за деца от I-V клас. Възрастните също са поканени, а входът е безплатен.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria