Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Ансамбъл "Мизия" получи специална покана за концерт в Руското посолство

С много награди и покана за концерт в Руското посолство се завърна фолклорен ансамбъл "Мизия" при НЧ "Съгласие 1869" от XII международен младежки фестивал на изкуствата "Музите" Созопол 2017 г.
В конкурсната програма нашите танцьори се представиха с "Из шоплука", "Пролетни танци" и "Покрай Дунав", с които спечелиха аплодисментите на публиката и одобрението на журито. Резултатите са красноречиви: Специална награда на фестивала, Специална награда от Държавната агенция за българите в чужбина, Награда от Институт "Конфуций" на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". ФА "Мизия" е единственият фолклорен състав, получил специална покана от Павел Журавлев - директор на Руски културно-информационен център, за самостоятелен концерт в Руското посолство, изцяло на разноски на посолството.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria