Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Малките балеринки обраха овациите в галаконцерта на "Куклената фея"

Пред препълнения салон в зала "Емил Димитров" беше изиграна за последен път в този сезон балетната постановка "Куклената фея". В галаконцерта участваха всички над 100 възпитаници на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869". С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на най-малките балеринки, които поставиха красивия финал на спектакъла. Накрая всички получиха свидетелства за завършения балетен клас и шоколад.
"Куклената фея" е поредният успешен проект на читалище "Съгласие 1869" и беше изиграна пред стотици плевенски деца, гостува и в град Искър. Хореограф е Маня Николова, режисьор - Георги Енчев, художник - Иван Велчев – Йово. Репетитори са балетните педагози Валя Козовска и Оля Стоянова,които са и хореографи на танците на най-малките участници.
Оригиналният сценарий на Георги Енчев, с музиката на Йозеф Байер, разказва приказка за играчките на едно дете, които оживяват в неговия сън с помощта на Куклената фея.
В спектакъла участват балерините от Балетната школа и Студиото за класически танци при читалище „Съгласие“. Помагат им актьори от ДКТ „Иван Радоев”, танцьори от НУИ „П. Пипков” и брейкъри. Проектът е на Маня Николова и е включен в Културния календар на Община Плевен.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria