Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Възторжена публика и бурни аплодисменти за "Куклената фея" в гр. Искър

С огромен успех протече гостуването на балетната постановка "Куклената фея" в град Искър. Възпитаниците на Балетната школа при НЧ "Съгласие" спечелиха за пореден път сърцата на публиката и оставиха верни почитатели в още едно населено място. Благодарение на огромния успех на спектакъла в Плевен, където беше изигран пред почти 2000 деца, същият беше поканен да гостува в гр. Искър по повод празниците, посветени на 180-ата годишнината на СУ „Христо Смирненски“ в града. Препълнената зала със затаен дъх преживя приказката за момиченцето със счупени играчки и вълшебната Куклена фея, която му помогна да ги заобича отново. След представлението децата от публиката бяха поканени да се качат на сцената при танцьорите и да се снимат за спомен с тях.

Благодарим за сърдечното посрещане на домакините и на великолепната публика! И както обещахме - ще дойдем отново и догодина - с новата балетна постановка.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria