Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Децата от ДГ "Снежанка" бяха на гости в библиотеката на НЧ "Съгласие 1869"

Като инициатива от Националния маратон на четенето 2017 г. в библиотеката на НЧ “Съгласие 1869” гостуваха децата от подготвителните групи “Буратино” и “Мики Маус” на ДГ “Снежанка”. В уютната и просторна читалня на библиотеката те се срещнаха с плевенската авторка за деца Витка Витанова, която разказа за пътя на поета, прочете свои стихове и гатанки, а подготвителна група “Буратино” артистично представи етюд “Книжките”. Поздрави към децата поднесе г-жа Маргарита Лазарова – секретар на читалището. Наред с многото пожелания, децата получиха ценен съвет от библиотекаря Рени Сахатчиева – да не допускат мишката да изяде книжката.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria