Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Децата на "Арлекино" пяха с Марги Хранова и Орлин Горанов (видео)

С бурни аплодисменти публиката посрещна изпълненията на децата от вокална група "Арлекино" при читалище "Съгласие 1869" с ръководител Вили Боянова в концерта на Орлин Горанов и Маргарита Хранова. С песни от любими български филми те върнаха плевенчани години назад и ги накараха да пеят заедно с тях. Под съпровода на Плевенска филхармония с диригент Левон Манукян и талантливият Георги Милтиядов – на рояла, на сцената на зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" прозвучаха песните от "Оркестър без име", "Вчера", "Мъже в командировка", "Васко да Гама от село Рупча", "Стас и Нели" и много други, а на екрана в залата оживяха кадри от лентите.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria