Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Пролетен празник с децата от ОУ „Йордан Йовков“

Пъстър пролетен празник с много песни, танци и игри, се проведе в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”.

Библиотеката при читалището заедно с преподавателите от ОУ „Йордан Йовков“ Галя Колева, Юлия Калеевска и Лили Нинова, и с децата от училището, „разказаха” по забавен начин за предстоящите Лазарица, Цветница, Великден, Гергьовден. В тематичните игри те подреждаха пъзели, състезаваха се с дървени кончета, пренасяха яйца в лъжица. Освен историята на празниците, припомнена от учениците, от сцената звучаха песни, посветени на пролетта, изпълнени от фолклорния състав при училището и от най-малките възпитаници на вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869″с ръководител Виолета Боянова. Празникът завърши с жизнерадостен народен танц в изпълнение на възпитаници от ФА „Мизия“ при читалището с ръководител Михаил Денев.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria