Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Маргарита Петкова: Даниела Табакова е сериозна поетеса, която се отличава от масата

Читалище „Съгласие 1869“ беше инициатор и домакин на вълнуваща литературна среща - представянето на дебютната стихосбирка на Даниела Табакова „Другата Марлене“ от редактора на книгата - поетесата Маргарита Петкова.
„Като редактор съм много доволна от резултата, въпреки че тази стихосбирка трябваше да се случи още преди 5 години. Защото наистина Дани е една сериозна поетеса, която се отличава от масата пишещи дами", сподели Маргарита Петкова.
На представянето присъстваха и издателите Пламен Тотев и Светлана Янчева. Вили Боянова - ръководител на вокална група "Арлекино", поднесе музикален поздрав към присъстващите.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria