Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

НЧ"Съгласие 1869" настоява за огласяване на Доклада от проверките на читалищата

ДО Г-Н ГЕОРГ СПАРТАНСКИ
КМЕТ
НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН


Уважаеми господин Спартански,
Съгласно чл. 23, ал. 1 от Закона за народните читалища предстои разпределение на предвидените от държавния и общински бюджет средства за читалищата на територията на Община Плевен по установена процедура.
С оглед постигане на максимална обективност и ограничаване на субективната преценка относно дейността на всяко читалище, Настоятелството на НЧ “Съгласие 1869” Ви предлага да предоставите на Комисията за разпределение на годишната субсидия доклада на Началник отдел “Култура” на Община Плевен. За констатираните в доклада нарушения в някои читалища, бе информирана плевенската общественост.
Запознаването на Комисията с този доклад, с годишните отчети на всяко читалище и спазвайки Указание на Министерство на културата от 22.01.2015 г. за дейността на комисиите, извършващи разпределение на годишната държавна субсидия, ще позволи да се вземе категорично решение. Така при изяснена фактическа обстановка ще се постигне справедливост на база реалната дейност на отделните читалища и отстраняване на констатираните нарушения.
Очакваме откритост, прозрачност и спазване на процедурните правила, които са в интерес на всяко читалище и на Община Плевен.

НАСТОЯТЕЛСТВО на ЧИТАЛИЩЕ „СЪГЛАСИЕ 1869”:

1. Ивайло Атанасов:
Председател на читалище „Съгласие 1869”

2. Маргарита Лазарова:
Секретар на читалище „Съгласие 1869”

3. Виолета Радева:
Заслужил гражданин на Плевен

4. Д-р Николай Стоянов:

5. Адв. Пламен Иванов:

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria