Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

В открити уроци малки и големи възпитаници на Балетната школа показаха наученото през годината

В открити уроци малки и големи възпитаници на Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869” показаха наученото пред годината
Наситен с участия декември и нови предизвикателства пред Балетната школа на читалище „Съгласие 1869” е равносметката, която прави в края на годината художественият ръководител Маня Николова. По традиция всеки декември малки и големи възпитаници на най-старата Балетна школа в страната показват наученото пред своите близки. Не в традиционен Коледен концерт, а на станката – там, където се учат най-трудните балетни упражнения и където се изгражда истинският артист, категорична е Маня Николова. И тази година в откритите уроци участваха над 100 балерини – от най-малката, която е на 3 годинки и половина, до абитуриентките, които за последно ще танцуват като част от състава. Най-малката група е с преподавател Оля Стоянова, средната – с преподавател Валя Козовска. Всички те също са възпитаници на Балетната школа, както и голяма част от мамите и каките в залата. Именно в това е смисълът – в приемствеността и предаването на любовта към това изкуство от поколение на поколение. Заслуга за това имат и традиционните балетни спектакли, на които деца играят за деца.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria