Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Коледен концерт на ансамбъл „Мизия”

С много аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” в снощния Коледен концерт. Участниците в Детската танцова школа и Танцов клуб „Кайлъка” с главен художествен ръководител Михаил Денев и хореограф–педагог Биляна Денева представиха „Коледарска благословия”, танци от Северна България, Тракия и Добруджа. Участие в концерта взе и народната певица Цветелина Върбанова.
Ръководителят на ФА „Мизия” Михаил Денев се поклони на публиката и благодари на родителите за търпението и за прекрасните деца, които са отгледали и които ни радваха от сцената със своите изпълнения.
С този концерт Ансамбълът приключи поредната успешна година, през която освен на плевенчани, показа красотата на българския фолклор и извън граница. ФА„Мизия” внесе колорит в празника на Плевен – 15 май, и в запалването на коледните светлини. Плевенските танцьори спечелиха сърцата на публиката в международните фестивали в Паралия – Гърция, и в Ричоне – Италия.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria