Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Коледен концерт на "Арлекино" и приятели

Истинско празнично настроение създадоха с прекрасните си изпълнения децата от формациите при читалище "Съгласие 1869" - вокална група "Арлекино" с ръководител Виолета Боянова, Балетната школа с художествен ръководител Маня Николова и фолклорен ансамбъл "Мизия" с художествен ръководител Михаил Денев. "Арлекино" и приятели" беше озаглавен Коледният концерт, който събра на сцената на зала "Емил Димитров" талантливите изпълнители. Водещи на празничната вечер бяха Даниел Меса и Боряна Бешева. Те припомниха, че за двете години на съществуването си, най-новата формация в читалището - "Арлекино", има вече сериозни успехи. Арлекинчетата пяха на една сцена с Орлин Горанов и с Руслан Мъйнов, участваха в операта "Тоска" заедно с Общински хор "Гена Димитрова", а тяхна авторска песен беше включена в учебника по музика за 5 клас на издателство "Белвест".
Концертът беше открит с ефирния танц на балерините от Балетната школа, които по-късно показаха, че могат да танцуват не само с пачки и на палци. Като солисти се изявиха: Стефи; Марги с ръководителката Вили Боянова; най-малката певица в "Арлекино" - 7-годишната Дивна; Марина, която е пяла в Парламента и не само там; Христо Генов - Ицето, който неотдавна спечели Специалната награда в конкурса "С песен и обич творим добро" в Пловдив; дори и водещите. Финалът на празничния концерт постави песента "Хоро" и изпълнението на ансамбъл "Мизия".© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria