Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Христо Генов от ВГ "Арлекино" със специална награда от национален песенен конкурс

Христо Генов от вокална група “Арлекино” при НЧ „Съгласие 1869” с ръководител Вили Боянова, спечели Специална награда от Национален песенен конкурс „С песен и обич творим добро“. Конкурсът се провежда за девета поредна година в гр. Пловдив. Конкурсът се проведе под зоркото око на професионалното жури в състав Ваня Костова, Мими Иванова, Антония Маркова и Валери Костов. Участниците в тазгодишното издание на музикалната надпревара бяха над 200, като право на участие имат всички талантливи деца и младежи на възраст до 19 години от цялата страна. Христо се изяви в трета възрастова група 12-14 години, в която бе дадена сцена за изява на 25 деца от цялата страна. Специалната награда му бе връчена лично от директора на конкурса Таня Орманова.Освен голямата награда той получи и Грамота за успешно представяне, както и подаръци от спонсори.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria