Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Благодарствена грамота от Държавен архив - Плевен

"Читалище "Съгласие 1869" получи ново отличие - грамота от Държавна агенция "Архиви", Държавен архив -Плевен за съвместна и ползотворна работа по повод 65-годишнината на институцията. Грамотата бе връчена на тържеството, състояло се на 10.10.2016 г. по повод Професионалния празник на българските архивисти, обявен за Ден на отворените врати за всички архиви в страната в присъствието на Областния управител г-жа Ралица Добрева, на представители на Община Плевен, на ръководители на редица институции, училища и граждани.
Получената от Секретаря на читалището грамота е доказателство за полаганите "общи усилия за запазване на нашата идентичност, история и култура."


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria