Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Д-р Момчил Георгиев гостува в НЧ "Съгласие 1869" с книгата си „Тишина! Запис“

Читалище "Съгласие 1869" беше домакин на представянето на книгата на д-р Момчил Георгиев „Тишина! Запис“.
„Тази книга не е единственият труд, посветен на националното радио, но несъмнено е първият, който разглежда дейностите, свързани с музика в Голямата къща. Най-важно е отношението, с което е написана, а то е любов към радиото и огромен респект към институцията и музикантите”, каза при представянето музикологът Албена Безовска. Приносът на Момчил Георгиев като работещ в радиото повече от 15 г. е безспорен – участва в организацията на фестивали, конкурси, които провежда БНР. Има голям опит в продуцирането и менажирането на музикални състави от различен калибър, продуцира записи. В книгата си Момчил Георгиев цитира документи, свързани с историята на радиото, което е разгледано като културна институция, като архив, като място, в което се съхраняват уникални записи.
Събитието беше част от съпътстващата програма на ХХХ Лауреатски дни „Катя Попова“, на които Георгиев е консултант.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria