Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Приказка за танци" - гала концерт

По традиция, в навечерието на Деня на детето 1-и юни, в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" се провежда гала концерт на спектакъла на Балетната школа. Тази година "Приказка за танци" беше посрещнат с огромен интерес от публиката и след премиерата в края на април стотици плевенски деца имаха възможност да се потопят в магията на танцовото изкуство и да се забавляват със забавните истории, поднесени от танцьорите и актьорите на сцената. В гала концерта на 30 май заедно с основните участници в спектакъла - балерини от Студиото по класически балет към Школата, ученици от НУИ "П. Пипков" и актьори от Детската театрална студия при ДКТ "Иван Радоев", в разказването на историята се включиха и най-малките балеринки. Трудът и ентусиазмът им бяха възнаградени с бурни аплодисменти от препълнената зала на читалището. На финал всички участници в спектакъла получиха подарък от семейството на една от балерините Естел - две големи торти.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria