Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"ПРИКАЗКА ЗА ТАНЦИ" - поредната успешна премиера на Балетната школа

С много аплодисменти беше посрещнат поредният спектакъл на Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869". Упоритият труд, ентусиазмът и голямата любов, с която танцьорите и техните ръководители подготвиха "Приказка за танци", получиха своята награда - признанието на публиката. През тази седмица предстоят още представления, в които деца от различни детски градини и училища в Плевен ще имат възможност да се забавляват и да научат любопитни факти от историята на танците - от най-дълбока древност до днес.
Образователните спектакли на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869" вече са традиция и се радват на голям успех сред публиката. Режисьор на спектакъла "Приказка за танци" е Георги Енчев, постановката и хореографията са на Маня Николова. Сценограф е Иван Велчев – Йово. В подготовката на спектакъла участват преподавателите в Балетната школа Валя Козовска и Оля Стоянова, корепетитор е Илина Павлова.
Главните герои - изпълнителите, са около 30 възпитаници на Балетната школа, ученици от НУИ „П. Пипков”, брейк танцьори. Спектакълът се осъществява и съвместно с деца от Театралното студио към ДКТ „Иван Радоев”.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria