Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Танц с мама за 8-и март

Открити уроци на възпитаниците на Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869" се проведоха в навечерието и навръх 8-и март. За празника на мама балерините на възраст между 5 и 15 години с преподаватели Маня Николова, Валя Козовска и Оля Стоянова, подготвиха по един танц-изненада. На финал мамите също бяха поканени да се включат.
Част от композициите (на балерините) ще бъдат включени в най-новото представление на Балетната школа и Студиото по класически танци при НЧ "Съгласие 1869" - "Приказка за танци". Премиерата му ще бъде през април.
© 1869 - 2018 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria